Dijital veri ve dosyalarınızı depolamak, güvenliğini sağlamak, yönetmek ve erişmek için kullanılan depolama sistemleri, paylaşılan bir ağ veya internet üzerinden küçük ve büyük miktarda veriye erişim sağlar. Standart sunuculara göre daha az güçlü olmalarına rağmen, depolama sistemleri daha fazla depolama alanı, depolama erişim arayüzü ve özel veri yönetimi yardımcı programları gerektirir. Depolama sistemleri, Doğrudan Bağlı Depolama (DAS), Ağa Bağlı Depolama (NAS) ve Depolama Alan Ağı (SAN) teknolojilerinin temelini oluşturur.
Comel, dijital verilerinizi güvenle depolamak ve yönetmek için DAS, NAS ve SAN teknolojileri üzerine kurulu etkili depolama çözümleri sunar.
İki tür depolama sistemi vardır: özel ve özel olmayan sistemler. Özel depolama sistemleri, dosyaları ve veritabanlarını okumak ve yazmak için özel iş istasyonlarına sahip bir dosya sunucusu olarak kullanılır.
Depolama sistemleri, erişim hızı, yönetim kolaylığı, bütçe, kurtarılabilirlik ve güvenlik gibi kriterler göz önünde bulundurularak tasarlanır. Yeni donanım ve teknolojilerin eklenmesiyle sürekli güncellenen bu sistemler, performans ve güvenilirliği artırır. Depolama sistemlerimiz, dinamik yük dengeleme ve kuyruk teorisi modelleri kullanılarak optimize edilmiştir.
Depolama sistemlerinin en büyük yararı, ağa bağlı tüm bilgisayarların kullanabileceği dosyaları depolamak için sağladığı alandır. Birçoğunun aynı dosyaya erişmesi gerektiğinde yararlıdır (birden fazla kopya oluşturma ihtiyacını ortadan kaldırır). Dosyalar tek bir konumda depolandığından izlenebilir. Depolama sistemleri ekstra güvenlik sağlarken daha iyi veri yönetimi sağlar (saklanan bilgiler parola korumalı olabilir).
Depolama sistemlerimiz, verilerinizin her zaman erişilebilir olmasını sağlamak için maksimum çalışma süresi sunar ve veri gereksinimleriniz büyüdükçe sizinle birlikte ölçeklenebilir. Comel Depolama Sistemleri, yüksek güvenlik ve veri gizliliği düzenlemelerini karşılayacak şekilde tasarlanmış veri merkezlerinde bulunur.
Sunucu depolama performansı veri-güdümlü uygulamaların performansı için kritiktir. Bu nedenle, her veri depolama sisteminin özellikleri bir uygulamanın ne kadar iyi performans gösterdiğini belirler. Bu, özellikle bir depolama sistemi paylaşılan bir depolama altyapısının parçası olduğunda geçerlidir. Depolama performansını etkileyen depolama sistemi spesifikasyonları arasında sabit sürücü dönüş hızı (yarıiletken sürücüler yerine sabit sürücüler kullanılıyorsa), sürücü denetleyici çıkışı (örneğin, SAS veya SATA), ağ arabirimi çıkışı ve bilgi işlem gücü bulunur.
Sabit sürücünün dönme hızı için gereksinimler uygulamaya bağlıdır. Örneğin, bir arka uç bulut veri depolama sistemi güvenilirlik ve maliyet etkinliği için 7.200 RPM sabit diskler kullanabilir. Yüksek hızlı veri erişimi gerektiren işlem işleme uygulamaları çalıştıran kurumsal sunucu gibi ağır iş yüklerini işleyen, kritik öneme sahip bir depolama sistemi, genellikle 10.000 RPM ve 15.000 RPM sürücü kullanır. Katı hal sürücüler de bu ağır iş yükü uygulamaları için idealdir, ancak şu anda büyük kapasiteli depolama ihtiyaçları için düşük maliyetlidir.
Sürücü denetleyicisi çıkışı da veri depolama sistemi performansında bir faktördür. Yavaş bir sürücü arayüzü, yüksek hızlı sürücüler için darboğazlara neden olur. Hızlı sürücü erişimi için mevcut endüstri standardı bant genişlikleri SAS / SATA 6Gb / s ve SAS 12Gb / s’dir.
Ağ bağlantı hızı, verilerin bir veri depolama sisteminden bir veri merkezindeki diğer sunuculara ne kadar hızlı aktarılabilmesi için kritiktir. Modern veri merkezleri, çok yüksek bant genişliği ağ altyapılarıyla donatılmıştır. Veri merkezindeki her rafa monte bilgisayar sunucusunun, InfiniBand veya Fiber Kanal bağdaştırıcıları gibi uyumlu ağ arabirimleri kullanarak bu bant genişliğinden yararlanması gerekir. SAN ve NAS dağıtımları için bu özellikle önemlidir.